4.9/5 (245)

خانم چشمه لطفا یک بیوگرافی مختصری ازخودتون برای “رسانه ی اجتماعی بانوان طلایی” بفرمایید.

لیدا چشمه هستم. ارشد روانشناسی بالینی، ۵سال باراسل کار کردم و در حال حاضر در مرحله ی مربیگری هستم. نزدیک به ۶سال نقاشی با سبک  سیاه قلم، پاستل با مداد رنگی و مداد رنگی کار کردم. البته دوسال بطور موقت وقفه افتاد. شش سال با خودکار و جوهر خط نستعلیق رو کار کردم .
روانشناسی بالینی در هر دو مقطع تحصیلاتمو به اتمام رساندم و دو سال در زمینه های مشاوره های قبل از ازدواج ، زوج درمانی، ادیکت و مهارت های زندگی ، خانواده درمانی در حیطه ی بزرگسال به سبک سی بی تی فعالیت داشتم و دارم. دو مقاله در زمینه ی ادیکت دارم. و یک کتاب در همین زمینه که کامل نیست و در مرحله ی ویرایش و مجوز هم اکنون در دست دارم.

هنر خطاطی و طراحی رو از کی شروع کردید؟

از سن ١٩ سالگی تا ٢۵ سالگی ،البته خطاطی رو مجددا شروع کردم .

درحیطه ی هنر، چقدر خطاطی و نقاشی در روحیه تون تاثیر گذار هست؟

این دو هنر دقیقا بصورت متضاد در روحیه ی من عمل میکنن هر وقت که غمگین هستم بهترین نقاشی ها رو میکشم و آروم میشم. و هر وقت که آرومم بهترین خطها رو مینویسم و این دو رو به این دلیل انتخاب کردم که ارضاء کننده و پاسخ دهنده های خوبی برای حس شاد بودن و غمگین بودنم هستن . و انجام هر کدوم دنیایی متفاوت از دنیای واقعی  رو برام  ایجاد میکنن.

چطور شد رشته ی روانشناسی رو به عنوان زمینه ی شروع کار انتخاب کردید؟

از سن ١۵ سالگی همیشه کتابهای بار بارا انجلس رو میخوندم و دوست داشتم. و انتخاب این رشته در ابتدا به پای علاقه بود و نشات گرفته از همون کتب. آشنا شدن با مباحث مختلف و ابعاد و زوایای آن باعث شد که بیشتر علاقه مند شوم و از همه مهم تر درک کردن آدم ها و اینکه بتونی هر فرد رو منحصر به فرد ببینی و از زاویه ی نگاه آدم ها، به مسائل نگاه کردن حسه خوبی در روابط بهتر و سالم تر ایجاد میکنه و این مهارتی هست که به عقیده ی بنده هر کسی که روانشناسی خونده لزوما دارای این مهارت نیست .

برای دست یافتن به مهارتهای بالا در روانشناسی چه کارهایی انجام میدید؟

  • خواندن کتاب های آموزشی و غیر آموزشی در جهت درک و فهمیدن بیشتر مسائل .
  • شرکت در کارگاه ها و دوره های آموزشی جهت بالا بردن مهارت های شغلی.
  • دیدن دی وی دی های آموزشی صوتی و تصویری در جهت تثبیت آموزه های علمی
  • شرکت در سیمینار، همایش و کنگره ی روانشناسی

خیلی از افراد فکر میکنند دکتران روانشناس، صرفا برای افرادی هست که مشکلات روحی دارند آیا این طرز فکر درست هست؟

نه کاملا یک تفکر غیر منطقیست. چرا که گاهی بیمار فرد دیگریست نه شخص مراجع کننده. و این تفکریست که در جامعه ی ما دهان به دهان در میان برخی از اقشار چرخیده. یا گاها افراد در انتخاب و تصمیم گیری دچار تعارض و تضاد شده اند و لزوما اختلالی در کار نیست. متاسفانه تفکر اشتباهی که در بین جامعه ی ما رواج پیدا کرده که مراجعه به روانشناس مساوی است با بیمار بودن، در حالیکه چنین نیست و خوشبختانه با پیشروی در عصر اطلاعات تفکرات اشتباه کنار رفته و تفکرات درست داره جاشونو میگیره.

شما در زمینه ی روانشناسی برای قشر خاصی فعالیت می کنید؟

قاعدتا برای همه ی اقشار خواهد بود، روانشناسی با انسان سرو کار دارد پس در نتیجه نمیتوان تفکیک کرد و تبعیض قائل شد. چرا که هر فردی با هر موقعیت و شرایطی قطعا درگیر مسائلی خواهد بود که گاها نیازمند به مشاوره یا درمان است.

به نظرتون هر شخصی میتونه روانشناس خودش باشه؟

بله، بهتره که هر فردی حداقل مهارت های زندگی رو بدونه، که بتونن روابط سالم تری داشته باشن.
ولی متاسفانه چیزیم که هست هر کسی یه کتاب میخونه ده درصد موضوع هم نگرفته و ادعای روانشناسی میکنه .

به عنوان یک روانشناس چه مشکلات شغلی دراین حرفه وجود داره؟

بسته به این داره که درمانگر چقدر اصول رو می دونه و رعایت میکنه و چقدر رفتار حرفه ای داره .
به عقیده ی من همه ی افرادی که روانشناسی میخونن لزوما درمانگر های خوبی نخواهند بود به این دلیل که خود فرد هنوز در یک سری مهارت ها مثل همدلی کردن، پیش داوری کردن، مهارت گوش دادن و … مهارت لازم رو ندارن و وقتی در جلسه ی درمان قرار میگیرند ریپورتی ایجاد نمیشه و این مشکلاتی هست که میتونه برای درمانگر ایجاد بشه.

برای رفع این مشکلات چه پیشنهادی دارید؟

هر فردی قبل از ورود به عرصه ی روانشناسی در ابتدا نسبت به قابلیت ها و مهارت های فردی و توانایی های خود آگاهی لازم رو داشته باشه، در نظر داشته باشه که اصلا مناسب این حرفه هست یا خیر. (گرفتن آزمون های سنجش و ارزیابی توسط نظام روانشناسی قبل از مصاحبه ی نظام از افراد و انتخاب افراد که صلاحیت فعالیت در این رشته رو دارا می باشند.)
-کسب مهارت های لازم از طریق مطالعه، شرکت در گارگاهها و دوره های آموزشی، شرکت در همایش و سیمینار و کنگره ها. استفاده از دی وی دی های آموزشی .

یک روانشناس موفق چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

مهارت همدلی کردن رو داشته باشه.
-شنونده ی خوبی باشه.
– قضاوت و پیش داوری نداشته باشد.
– عقاید و باورهای شخصی خود را وارد حرفه ی کاریش نکند.
– رویکرد مشخصی داشته باشد.
– فیلد مشخصی داشته باشد .
– سواد لازم رو داشته باشد .

برای افرادی که تمایل دارند به صورت تخصصی این حرفه رو ادامه بدن تا روانشناس قابلی باشند چه پیشنهادی دارید؟

مطالعه، مطالعه، مطالعه

چه توصیه ای به خانم های عزیز کشورمون دارید؟

خودشون رو دوست داشته باشند، و در نهایت سعی کنن در زندگی مشترک معشوقه های خوبی برای همسرانشون باشن نه مادران دلسوز .

خانم لیدا چشمه رو چطور شناختید؟

لیدا به شدت شفاف و واضح هست. زود عصبانی میشه و زودم فروکش میشه، چیزی تو دلش نیست ،مهربون و دوس داشتنی ، محبوب در میان دوستان . ساده و راستگو.

خانم چشمه عزیز تعریفتون از کلمات زیر بفرمایین:

زن:

موجودی نازک و نحیف

زندگی:

دریایی ارام ، گاهی پرتلاطم

موفقیت:

شکست های پی در پی

خوشبختی:

بودن، دیدن و نفس کشیدن

و به عنوان صحبت اخر …

ممنون از وقتی که برای من گذاشتید ،مصاحبه کامل و جامع بود . فقط یک جمله که خیلی دوست دارم تو صحبتام باشه و دوست دارم خانوم های عزیز اینو بخونن از مرد بزرگ ایلهان برک:
“بزرگ ترین پشیمانیم ساعت ها جمله ساختن برای کسانی بود که لیاقت شنیدن حتی یک کلمه را نداشتند.”

امتیاز به بانوی شرکت کننده | ابتدا ستاره های مورد نظر را انتخاب کرده و بعد روی دکمه ثبت امتیاز کلیک کنید. توجه کنید بعد از ثبت امکان تغییر امتیاز وجود ندارد.